Työharjoittelu Ravintola Retrossa (Lounasruokien-, annosruokien- ja à la carte-ruokien valmistus)

TYÖHARJOITTELUSSA RAVINTOLA RETROSSA

07.01.2016 torstai 
Aloitin ensimmäisen päiväni Retrossa kello 10:30. Esittäydyttyäni kaikille ja tutustuttuani paikkoihin, kello 11 alkoi lounasaika. Aloitin tekemällä misoja seuraavan päivän salaattipöytään, johon leikkasin esimerkiksi kurkkua, tomaattia ja kesäkurpitsaa, sekä tein coleslawta. Leikkasin myös burgerleipiä sekä tein dijonmajoneesia ravintolan suosituimpaan annokseen, Retro Burgeriin. Retrossa on perjantaisin teemapäivä, jolloin tehdään vaihdellen eri maiden ruokia. Seuraavana päivänä oli vuorossa Mexico, ja sain valmistaa Quesadilloja, joka oli yksi kolmesta lounasvaihtoehdoista. Tein myös vartaita karitsanlihasta ja kasviksista. Opeteltiin myös ravintolan laitteiden käyttöä. Työpäiväni loppui kello 16. Ensimmäisestä työpäivästä jäi erittäin positiviinen ja iloinen mieli. 


08.01.2016 perjantai 
Menin toisena päivänä aamuvuoroon kello 8:30. Aamuvuorossa aloittaa arkena aina yksi työntekijä, välivuorossa oleva tulee lounaalle kello 11:00, ja iltavuoroon tulija aloittaa työt kello 16. Aloitamme aamun aina laittamalla päivän lounaan valmiiksi. Kokosin salaattipöydän ja laitoin salaatit esille. Paistoin leivät lounaalle. Sain leikata àla carte-annoksia varten kurkkua ja punasipulia. Tein myös seuraavalle päivälle salaatteja. Hoidin tänään melko paljon tiskiä sekä muita siivoushommia, sillä olimme edellisenä päivänä misanneet jo niin paljon valmiiksi että tekemistä ei juurikaan ollut. Työpäivä oli poikkeuksellisen hiljainen, joten pääsin töistä ajoissa, jo kello 14.

11.01.2016 maanantai 
Tänään menin aamuvuoroon, joka alkoi tuttuun tapaan salaattipöydän esille laitolla ja leipien paistamisella. Sain osallistua tänään kuorman purkamiseen, jotta opin hieman paremmin missä tietyt raaka-aineet ja muut tavarat on tapana säilyttää. Minulle opetettiin myös kuormakirjan tarkistaminen. Sain koota yhden kolmesta lounasvaihtoehdosta, kanasandwichit. Sain paahtaa sandwichejä varten leivät, sekä paistaa kanat parilalla. Siirryin lounaan alkaessa tekemään takakeittiöön (Kalla) misoja seuraavalle päivälle. Leikkasin seuraavalle päivälle lounaskasvista, sekä salaatteja.


12.01.2016 tiistai 
Menin tänäänkin töihin aamuvuoroon. Sain tehdä tänään chipotlekastiketta, dijonmajoneesia sekä yrttiöljyä, joita en ollut ennen tehnyt. Keskityin tänään tekemään suurimmaksi osaksi misalistan hommia. Lounaan jälkeen tein seuraavalle päivälle salaattipöytää valmiiksi. Tänään sain tehdä useamman Retro Burgerin, à la carte-listalta. Sain koota annoksen alusta alkaen, paistoin pihvin ja friteerasin ranskalaiset myös itse. Sain tehdä myös muutaman salaattiannoksen listalta. Pidin siitä että minulle annettiin hieman vastuuta, minua opastettiin kyllä yksityiskohtaisesti mitä täytyy tehdä, mutta sain silti hoitaa annokset yksin asiakkaalle. Mukava päivä.

Viikko 4, 18.01.-22.01.2016
Tällä viikolla minulla oli vain kolme työpäivää, sillä poikani oli sairaana, ja jouduin sen takia jäämään hänen kanssaan kotiin. Kirjoitan tätä blogia nyt jälkikäteen, ja valitettavasti muistiinpanoni tältä viikolta ovat kadonneet, eli en tarkkaan muista työtehtäviäni kyseisiltä päiviltä. Mitä todennäköisimmin olen kuitenkin tehnyt misalistan hommia, esimerkiksi erilaisia majoneeseja ja kastikkeita sekä leikannut päivittäin salaattipöytään täytettä (meloni, kurkku, tomaatti). Muistan myös leikanneeni 30 kiloa lohkoperunoita, sekä tehneeni friteerattuja bataatteja. Sain myös "putsailla" portobello-sieniä burgereita varten.

25.01.2016 maanantai
Menin tänään aamuvuoroon. Aloitimme päivän taas lounaan valmistamisella. Tein jokapäiväiset aamuvuoron tehtävät, eli laitoin salaattipöydän valmiiksi ja paistoin leivät lounaalle. Purimme kuorman ja sain tarkistaa kuormakirjan. Leikkasin tänään lähemmäs 100 kappaletta burgerpihvejä. Sain myös hakata lehtipihvit iltaa varten. Tein valkosipuliöljyä ja rosmariiniöljyä, sekä balsamicosipuleita salaattipöytään.

 26.01.2016 tiistai
Huh, mikä päivä! Menin tänään töihin välivuoroon, eli tulin töihin juuri lounasajan alkaessa. Tänään oli aivan erilainen päivä kuin aikaisemmat, sillä sain olla ensimmäistä kertaa etukeittiössä nostamassa lounasta asiakkaille. Retrossa on siis salin puolella vain salaattipöytä, josta asiakas ottaa itse salaatin, kaikki ruoka-annokset tulevat keittiöstä lautasella. Nostin suurimman osan lounaista itse, tuntui hyvältä että minun vastuulleni uskallettiin antaa niin tärkeä tehtävä. Lounasta meni tänään 186 annosta. Kun lounas loppui, teimme misoja seuraavan päivän lounasta varten, sekä sain tehdä muutaman à la carte-annoksen.

27.01.2016 keskiviikko
Tänään sain myös olla etukeittiössä nostamassa lounasta. Pesin myös lämpöhauteen. Torstaisin Retrossa on aina lounaalla lohikeittoa ja pannukakkua, ja sain tänään valmistaa pannukakun seuraavalle päivälle. Tein myös pekonikastiketta seuraavan päivän lounaalle. Sain myös nostaa asiakkaille pari à la carte-annosta. Myös tänään olin välivuorossa, eli tulin lounaan alkaessa töihin.

28.01.2016 torstai
Tänään olin takakeittiössä tekemässä misalistan hommia. Tiskailin myös melko paljon. Tein esimerkiksi tapenadea, kaksi isoa pakkia "lounasrehua", johon tulee milloin mitäkin kasviksia, mm. kesäkurpitsaa, munakoisoa, kaalia, porkkanaa, paprikaa ym. Olin tänäänkin välivuorossa.

09.02.2016 tiistai
Pääsin pitkästä aikaa töihin, sillä olin viime viikon sairaana. Tulin aamuvuoroon, ja aloitin päivän seuraavalle päivälle lounaalle tulevan lohen leikkaamisella. Leikkasin lohifileitä 160 gramman paloiksi. Retron à la carte-lista vaihtui, eli myös misalistaan tuli uusia tehtäviä. Tein esimerkiksi "prässättyjä" kermaperunoita, chili-yrttiöljyä ja papumuhennosta, jotka olivat uuden listan misoja. Pääsin töistä klo 16:30.

10.02.2016 keskiviikko
Aamu alkoi salaattipöydän kuntoon laittamisella ja kuorman purkamisella. Tänään sain purkaa kuorman kokonaan yksin, ja tarkistaa kuormakirjan. Leikkailin salaattipöytään tomaattia, kurkkua ja melonia. Paahdoin seesaminsiemeniä ja viimeistelin lohipastramit. Tein myös paahdetut kasvikset (kesäkurpitsa ja paprika) à la carte-salaatteja varten. Tein jokapäiväisiä misoja, esimerkiksi leikkasin burgerleipää.


11.02.2016 torstai
Tänään tein tuttuja työtehtäviä. Leikkasin esimerkiksi lohkoperunaa ja limejuustokakkua, paistoin lounaspannukakut ja täytin salaattipöytää. Sain tehdä Creme Bruleet. Tein myös yrttiöljyä ja graavasin lohipastramit. Olin aamuvuorossa, eli olin töissä 8:30-16.

12.02.2016 perjantai 
Tänään oli ensimmäinen iltavuoroni. Menin siis töihin lounaan loputtua klo 14:30. Tein ensimmäistä kertaa hedelmäsalsaa, johon leikkasin tomaattia, sipulia, ananasta, cantaloupe-melonia, korianteria, paprikaa ja chiliä pieneksi kuutioksi. Tein oliivitahnaa ja leikkasin 20 kiloa lohkoperunaa. Hoidin illemmalla melko paljon myös tiskiä. Misasimme sunnuntaille tavallista enemmän, sillä on ystävänpäivä. Kivaa vaihtelua tehdä välillä myös iltavuoroa. Hommaa oli niin paljon että jäin hieman ylitöihin ja pääsin töistä klo 21:30.

15.02.2016 maanantai 
Menin töihin aamuvuoroon. Sain tehdä lounasrehua, jota leikkasin kaksi syvää 1/1 pakkia, eli homma oli melko työläs. Olen kyllä huomannut kehittyneeni veitsen käytössä, hommat sujuvat paljon nopeammin kuin Retrossa aloittaessa. Leikkasin à la carte-salaatteihin kurkkua ja punasipulia. Tein myös hillottua sipulia, johon tuli keltasipulia, balsamicoa ja hillosokeria. Tein myös muita misalistan hommia. Pääsin töistä klo 16:00.


16.02.2016 tiistai
Aamu alkoi tuttuun tapaan salaattipöydän valmiiksi laitolla ja leipien paistamisella. Purin kuorman. Leikkasin lounaslohta (160grammaa) ja à la-carte-lohta (180 grammaa). Leikkasin myös lohikeittoon kuutioita. Jännitin, miten kalan nahan pois ottaminen sujuu, kun en ole sitä vuosiin tehnyt, mutta se onnistui tosi hyvin. Tein kebabvartaita ja "putsailin" karitsan sisäfileitä eli otin kalvoja pois. Tänään yksi lounasvaihtoehto oli kana-ceasarsalaatti, ja sain yksin olla vastuussa siitä. Lounas menee asiakkaalle normaalisti etukeittiöstä, mutta tänään yhden lounasvaihtoehdon ollessa salaatti, tehtiin se takakeittiössä. Sain myös tehdä muutaman vuohenjuustosalaatin listalta. Olin tämän päivän aamuvuorossa.


Helmi-maaliskuun vaihde

Moikka! Kirjoittelu on jäänyt nyt viime aikoina vähemmälle ajanpuutteen vuoksi. Meillä alkoi töissä Burgerviikot, eli saimme melko paljon uutta misattavaa, kun burgervaihtoehtoja on viisi erilaista; Chiliburger, Hirviburger, Pulled Karitsa-burger, Fish&Chips-burger, sekä Hummeriburger. Hommaa siis riittää, ja olenkin tehnyt sen takia hieman pidempää työpäivää. Burgerviikkojen lisäksi lisätyötä on tuonut Sellossa vietetyt Sembalot 14.-20.03, jonka aikana Retrossa oli myös pihvitarjous kahdelle, joka on ollut erittäin suosittu. Tarjoukseen kuuluu kaksi härän 150g ulkofileepihviä, pekoni-punaviinikastiketta sekä yrttilohkoperunoita. Edellämainittuja onkin sitten saanut valmistaa ihan urakalla. Jälkiruokana tarjouksessa oli kuningatarjuustokakku, jota olen myös päässyt tekemään, sekä nostamaan asiakkaille. Olen tehnyt pääasiassa aamuvuoroa, toki olen ollut muutaman kerran myös välivuorossa, sekä maaliskuun alkupuolella tein yhden iltavuoron. Olen päässyt "renssaamaan" hummeria, joka oli minulle täysin uusi tuote. Viime viikkojen aikana olen myös saanut leikellä pihvejä. En aikaisemmin ollut kovin montaa kertaa poistanut kalvoja lihasta, joten olen saanut siinä harjoitusta. Päivä päivältä alkaa sujumaan paremmin ja nopeammin. Viime viikolla meillä oli 35 henkilön pöytävaraus. Sain hoitaa alkuruokien misaamisen, leikkelin alkusalaatteihin kurkkua ja tomaattia, sekä leikkasin lohifileestä 90 gramman paloja salaatteihin. Samalla leikkasin myös à la carte-annoksiin 180 gramman lohipaloja, sekä 160 gramman lohipaloja seuraavan päivän lounaalle. Lisäksi leikkasin Fish&Chips-burgereihin lohta laakeiksi "siivuiksi", sekä tein myös lohipastramia valmiiksi. Melkoinen lohiprojekti siis. Ainakin sain kunnolla harjoitusta siinäkin. Nahan pois ottaminen lohifileestä sujuu jo todella hyvin. Onhan sitä tullutkin harjoiteltua, kun joka torstai on lohikeittopäivä, johon leikkaamme lohikuutiot. Olen saanut myös olla muutaman päivän etukeittiössä nostamassa lounaan. Olen saanut harjoitella aamuvuoron tehtävien hoitamista, eli olemme toimineet ikään kuin olisin tullut yksin aamuvuoroon. Olen siis lämmitellyt edellisenä päivänä tehdyt lounaat, sekä viimeistellyt/valmistanut puuttuvat lounaat, mikäli kaikkea ei ole voinut edellisenä päivänä tehdä. Olen laittanut lounaat esille, paistanut leivät, laittanut salaattipöydän kuntoon, purkanut kuorman, ja laittanut keittiön valmiiksi lounaan alkamista varten. Sen jälkeen olen nostanut lounaat asiakkaalle, sekä siivonnut etukeittiön lounaan jälkeen. Ihan mukavasti on mennyt. Olen saanut myös nostaa à la carte-lounaita lounasaikaan. Aikaisemmin olen nostanut vain "perushintaisia" lounaita. Olen tehnyt vanhoja tuttuja misoja, mutta burgerviikkojen johdosta olen päässyt tekemään myös paljon uutta, esimerkiksi rosmariinimajoneesia, chilimajoneesia, coleslaw-salaattia, remoulade-kastiketta, avokadotahnaa, sekä feta-minttupestoa. Burgerpihvejäkin on tullut leikattua paljon. Muutaman kerran lounasvaihtoehtona on ollut jokin salaatti, ja olen saanut nostaa niitä sitten jos olen ollut Kallan puolella. Yleensä salaatteja on mennyt melko vähän lounasaikana. Yhtenä päivänä kuitenkin salaattina oli Surf&Turf-salaatti, joka oli erittäin suosittu. Siihen kuului katkarapuja, välimeren raakamakkaraa, avokadoa, chilimajoneesia sekä muita ns. "perussalaatin" raaka-aineita. Sain sitten siinä misaamisen keskellä tehdä niitäkin. Olen mielestäni nyt jo kehittynyt erittäin paljon monissa asioissa, verrattuna siihen tilanteeseen joka oli Retrossa aloittaessani. Hyvillä fiiliksillä jatkan harjoittelua.


Maaliskuu
Burgerviikot jatkuivat Retrossa. Olen siis päässyt misailemaan niitä, sekä myös "normaaleja" misoja à la carte annoksia varten. Pääsin ensimmäistä kertaa suunnittelemaan ja valmistamaan yksin tuotteet tapaslautaseen. Tein ulkofile-cajunliemitapaksen, chilikurkkuja, valkosipuli-oliiveja, chilimajoneesia sekä paahdettuja kasviksia. Olen tehnyt viime viikkoina mm. tapenadea, leikannut burgerpihvejä, burgerleipiä ja vuohenjuustoa, tehnyt hillottua balsamico-sipulia, fetaminttupestoa, dijonmajoneesia, chipotlekastiketta, rosmariinimajoneesia, pannukakkua lounaalle ym. Leikkasin myös lohikeiton lohikuutiot parille torstaille. Lisäksi jokapäiväisiä hommia, kuormanpurkua ja tiskausta. Pesin myös yhtenä päivänä lämpövetolaatikot. Olemme aloittaneet nyt harjoittelemaan lounaan valmistamista. Misavuorossa oleva siis valmistaa lounaan misalistan tehtävien lisäksi. Tähän saakka olen pääasiassa tehnyt misoja listalta, mutta pääsin torstaina 31.3 vastaamaan itse seuraavan päivän lounaista. Seuraava päivä sattui olemaan Espanja-teemalounas, johon valmistin yksin ohjeiden mukaan Paella Valenciaa, äyriäiskeittoa, sekä cajun-entrecotea ja paprikaperunoita. Töissä oli puhetta että alkaisin tästä lähtien keskittymään vähäksi aikaa suurimmaksi osaksi lounaiden valmistukseen, jotta voin suorittaa näytön. Lounasruokien valmistus-näytön jälkeen alan sitten tekemään enemmän viikonloppu- ja iltavuoroja, jotta pääsen perehtymään tarkemmin à la carte-listan ruokien valmistukseen. Muutama varaus oli myös maaliskuussa, ja pääsin osallistumaan varausten ruokien misailuun. Olen myös muutamana päivänä vastannut lounassalaattien teosta. Pääsin myös tekemään perjantaina 1.4. ensimmäistä kertaa kvinoapihvejä, joka on kasvisvaihtoehto burgereihin. Sain myös tehdä lime-juustokakun alusta loppuun. Retro oli pääsiäisen auki, mutta olin itse pois töistä kun lisäapua ei tarvittu. Hyvillä mielin taas jatketaan harjoittelua.


04.04.2016 maanantai
Olin töissä 8:30-16:00. Tämän päivän kuorma oli hieman myöhässä, joten aamu alkoi tehokkaalla kuorman purkamisella. Sain tehdä seesamkastikkeen seuraavan päivän lounasta varten, sekä keitin pastan valmiiksi. Teimme vähän suursiivousta, eli putsailimme keittiön laitteita ja muita paikkoja hieman normaalia huolellisemmin. Tein tänään myös normaaleja misalistan tehtäviä, esimerkiksi hedelmäsalsaa, sekä leikkelin salaattipöytää valmiiksi seuraavalle päivälle. 

05.04.2016 tiistai
Tänään sain olla Kallassa vastuussa lounassalaatista. Sain myös suunnitella salaatin, sekä tehdä sitä varten misat valmiiksi. Salaattiin tuli kurkkua, tomaattia, punasipulia, suolakurkkua, uutta perunaa, paprikacremeä, sekä paahtopaistia. Sain myös nostaa salaattiannokset asiakkaille. Leikkasin myös lounaalle kasvista, mm. kesäkurpitsaa, munakoisoa, fenkolia ja paprikaa. Hoidin myös seuraavan päivän salaattipöydän kuntoon. Lisäksi tein creme bruleetä ja juuresperunapaistosta.


06.04.2016 keskiviikko
Olin töissä 8:30-17:00. Olin myös tänään vastuussa lounassalaatin valmistuksesta. Salaattina oli Pulled Pork-salaatti, johon laitoin paahdettuja kasviksia, kurkkua, punasipulia, paprikacremeä sekä omena-fenkolia. Sain itse misata salaattiin tulleet komponentit. Renssailin tänään karitsan sisäfileetä, sekä marinoin ne. Meillä oli tänään 10 henkilön varaus kello 16, jonka nostamisessa sain myös avustaa.

07.04.2016 torstai
Tänään töissä ei tapahtunut mitään erikoista. Sain misailla normaaleja misalistan tehtäviä.

11.04.2016 maanantai
Salaattivastuussa jälleen. Tällä kertaa salaattina oli tomaatti-mozzarellasalaatti. Tämä päivä meni normaaleja misoja tehdessä. Leikkasin myös seuraavan päivän lounaalle 20 kiloa lohta 160 gramman annospaloiksi. Samalla leikkasin lohta à la carte-annoksiin 180 gramman paloiksi. Olen huomannut etten enää tarvitse vaakaa lohen leikkaamisessa. Olen siis nyt harjoitellut sitä sen verran, että osaan jo arvioida oikean kokoiset annospalat. Mukavaa huomata kehittyneensä. Luonnolisesti olen siis myös nopeampi työskentelemään, kun jokaista lohipalaa ei enää tarvitse punnita erikseen.

13.04.2016 keskiviikko
Tein tänään pitkästä aikaa iltavuoron. Olin siis töissä 15:00-21:30. Sain tehdä muutamia à la carte-misoja, esimerkiksi limejuustokakun. Keitin punajuuria etikkaliemessä, ja leikkasin niitä kuutioiksi seuraavan päivän lounasta varten. Olin töissä hieman puolikuntoisena, ja seuraavana päivänä minulle nousi kuume. Olin loppuviikon sitten sairaslomalla.


18.-22.04-2016
Sairastelimme tämän viikon, joten olin pois töistä.

25.04.2016 maanantai
Menin töihin aamuvuoroon. Meillä alkoi uusi kampanja, parsaviikot. Tarjolla on siis;
Parsakeittoa
Parsaa ja hollandaisekastiketta
Katkarapuja ja parsaa
Paistettua lohta, korvasienimuhennosta ja parsaa
Härän sisäfileetä, choronkastiketta ja parsaa
Kanaa saltimbocca, punaviinikastiketta ja parsaa
Tänään sain siis kuoria parsaa. Sain tehdä lounaalle hummerikastikkeen alusta loppuun itse. Tein myös muhennettua perunaa. Seuraavan päivän lounassalaattia varten tein sitrusjogurttia ja marinoin broilerin rintafileitä. Tänään sain suunnitella itse itämaishenkisen salaatin. Salaatti oli Härkä-teriyaki-salaatti, johon tuli lisäksi kesäkurpitsaa, paprikaa, retiisiä ja kurkkua ohuina suikaleina, sekä tomaattia ja limecremeä.


26.04.2016 tiistai
Menin tänään töihin aamuvuoroon. Aloitin viimeistelemällä edellispäivänä tehdyt lounasperunat. Leikkasin lounaslohta lisää sen loputtua lounaan aikana. Olin tänään salaattivastuussa, ja sain esivalmistella salaatin. Salaattin tuli sitrusmarinoitua kanaa, sitrusjogurttia, avokadoa, tomaattia, kurkkua, yrttiöljyä ja paahdettuja kasviksia. Sain tänään tehdä myös muutamat à la carte-annokset. Hoidin myös lounaan siivouksen, ja nostin ruokaa asiakkaille lounaalla tunnin ajan.

27.04.2016 keskiviikko 
Tänään olin lounassalaattivastuussa Kallassa, salaattina oli vuohenjuustosalaatti. Sain tänään tehdä jälkiruokia, tein kaksi limejuustokakkua, sekä mustikkabrownieita. Misailin normaaleja ala carte-misoja.

02.05.2016 maanantai
Tänään olin töissä koko päivän aamusta iltaan. Menin ensimmäisenä aamuvuoroon kello 8:30, ja pääsin töistä ravintolan suljettua klo 20:30. Eräs työntekijämme oli hieman sairaana, joten en halunnut jättää häntä yksin kaikkien töiden kanssa, joten autoin sitten koko loppupäivän häntä vuoroni loputtua. Tänään oli myös viiden hengen varaus, johon sain tehdä jälkiruoka-annoksia, mm. Creme Bruleetä ja limejuustokakkua.

 

03.05.2016 tiistai
Tänään olin töissä 8:30-17:00. Päivä oli melko normaali, misailin normaalisti aamupäivän, tein mm. kermaperunoita, marinoituja perunoita, kuorin 10 kiloa parsaa, sekä hakkasin lehtipihvejä.


07.05.2016 lauantai
Pitkästä aikaa viikonloppuvuoro. Päivä oli hulinaa täynnä, sillä normaalien työtehtävien lisäksi misailimme seuraavan päivän äitienpäivämenun tuotteita. Sain tehdä paljon uusia asioita, joita en ole päässyt aiemmin tekemään. Kuorimme mm. 300 kappaletta jättikatkarapuja. Tein 70 palaa lime-juustokakkua. Olin töissä 11:00-22:00.

 

Näyttöpäivät:
12.05.2016 torstai
Näyttöpäivä alkoi aamuvuorolla. Aamun aloitin jokapäiväisillä työtehtävillä. Laitoin salaattipöydän valmiiksi ja laitoin leivät paistumaan. Purin kuorman ja tarkistin kuormakirjan. Aloitin tekemään misalistan tehtäviä. Misalistan tehtävien ohella aloitin tekemään seuraavan päivän lounaita. Lounaalla oli Espanja-teema, johon valmistin Baskilaista kalakeittoa, Härän entrecotea, papumuhennosta ja paprikaperunoita, sekä Paella Valenciaa. Lounaan valmistuksen ja misaamisen jälkeen tein seuraavan päivän salaattipöydän valmiiksi. Pitkin päivää myös tiskailin ja siivoilin. Näyttöpäivä meni mielestäni melko hyvin.


13.05.2016 perjantai 
Töihin aamuvuoroon. Olin tänään etukeittiössä nostamassa lounasta, eli aloitin laittamalla lounaat valmistumaan. Nostin tänään lounaan yksin etukeittiöstä, ja mielestäni se meni erittäin hyvin. En tainnut kertaakaan tarvita apua lounaan aikana. Päivä oli melko tavallinen perjantai, nostin 11:00-14:30 välillä 146 lounasannosta. Ruokakin maistui kuulemma asiakkaille. Valmistin siis tämän päivän lounaan edellisenä päivänä. Tein myös muita jokapäiväisiä hommia, leikkailin salaattipöytää valmiiksi ym. Olen päässyt viime aikoina tekemään muutamia uusia asioita, mm. Tapaslautasia sekä Flammkucheneita.

14.05.2016 lauantai
Kolmantena näyttöpäivänä sain nostaa viikonloppulounasta. Menin töihin klo 11, ja ravintola aukesi klo 12. Tämä näyttö oli mielestäni selkeästi kaikkein hankalin. Lounaan nostaminen asiakkaalle meni mielestäni hyvin, mutta tarvitsin kyllä paljon apua silloin kun ruokaa alkoi mennä reilusti à la carte-listalta. Päivä meni kuitenkin mukavasti ja pääsin töistä ajoissa pois. 

Loppuaikani Retrossa meni normaaliin tapaan. Nostin vielä muutaman kerran lounaan asiakkaille, ja muuten olin lähinnä misaamassa. Olen saanut olla suurimman osan ajasta Kallassa, josta nousevat lounassalaatit. Ilmojen lämmetessä salaatteja on alkanut menemään reilusti enemmän, joten hommaa on kyllä salaattien puolesta riittänyt. Lisäksi toki olen tehnyt myös misalistan hommia. Nautin todella ajastani Retrossa ja suosittelen sitä ehdottomasti työharjoittelupaikaksi. Opin Retrossa aivan älyttömästi ruoanlaitosta, ja viihdyin todella hyvin. Erittäin haikein fiiliksin lopetin harjoitteluni Retrossa. Aivan huippu paikka ja mahtavat työntekijät!



4 kommenttia:

  1. Näyttää Hyvältä, Nähdään huomenna :)

    VastaaPoista
  2. Loistavaa Ronja. Näytät pääsevän rytmiin hyvin mukaan. Miten on orderien luku. Onko teillä ja onnistuvatko ne? Ja mitenkä erityisruokavaliot näyttäytyvät listoilla?

    VastaaPoista
  3. No niin Ronja tämä viikko on sinun näyttöviikkosi. Muista kertoa kokemuksesi siitä.

    VastaaPoista